torek, oktober 23, 2007

Bananin šmorn (praženec?!)

Pred kakšnim tednom je brat prišel domov iz Ljubljane in še isti dan (torej v petek) je navdušeno pripovedoval o receptu, ki mu ga je posredoval prijatelj iz Begunj. Že po receptu se vidi, da sta oba študenta (ženske pa bi dodale "in moškega spola"), saj je povsem preprost.

Gre za expert verzijo palačink. Torej pripravimo povsem navadno maso za palačinke (z več ali manj mleka - po želji), v njo pa dodamo pest rozin in koščke banan. Sam predlagam, da pustite malo večje koščke banan, sicer pa je to odvisno od okusa oziroma ni bistveno. Važno je, da dodate rozine in banane, količino določite po lastni želji oziroma improvizirajte. Nato v ponev vlijemo malo debelejšo plast mase, da dejansko dobimo "šmorn" (oziroma praženec, kakršen je menda uraden naziv). Ko se masa na obeh straneh rahlo zapeče, predlagam, da že med peko poskušate razrezati celotno "palačinko" na manjše kose, saj se bodo le-ti lepše zapekli (vsekakor bodite med rezanjem pazljivi na teflon!). Še topel "šmorn" po želji posujte s sladkorjem, nato pa se bliskovito ter predvsem z užitkom spravite nanj!

Dober tek!

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

ooo, dej, jst sem lačna :)))

vvooodnarka pravi ...

Tole bo pa posladek za jutri :))))

Prazničen pozdrav, vvooodnarka