nedelja, oktober 29, 2006

Krompirjeve? počitnice

Nimam pojma, zakaj pravimo prihajajočim počitnicam krompirjeve. Krompir je vendar že pobran in spravljen na varno pred zimo, jemo ga pa itak non-stop.
Ampak samo ime počitnic niti ni pomembno, saj je prva in najbrž tudi edina stvar, ki je zares pomembna pri izrazu "počitnice" ta, da nimamo pouka in si lahko mirne duše privoščimo globok spanec do poznih dopoldanskih ur. Ko že ravno govorim o spancu, moram priznati, da sem moral danes vstati precej zgodaj, ker smo imeli odbojkarski turnir v Šempetru. Izmed dveh odigranih tekem smo eno zmagali in logično (ter očitno) tudi eno na žalost izgubili.

Odločil sem se, da bom objavil moj spisek obveznosti, ki naj bi bile postorjene med počitnicami:

1. Nemščina
slovar (hrana + embalaža)
učenje za test (13.11.)
članek
2. Fizika
domača naloga :P
vaje za priprave na maturo
vaje za priprave na tekmovanje
3. Zgodovina
preberi poglavja v učbeniku
učenje za test (10.11.)
4. Biologija
učenje za spraševanje (7.11.)
5. Angleščina
učenje (use of tenses)
članek
6. Psihologija
učenje za spraševanje
7. Kemija
učenje in urejanje zapiskov
8. Projekti
kemija (nekaj iz organske kemije - še ne vem točno, kaj bo tema)
geografija (Italija)
fizika (?)
9. Logika
priprave na državno tekmovanje

Poleg tega sem včeraj in danes že kar precej opravkov opravil. :) Do konca sem prebral Tavčarjevo Visoško kroniko (kr ok bukva), naredil izpiske za slovko (Tavčar in Visoška kronika) in za geografijo (obale in površje Evrope) ter naredil nalogo za geografijo. Poleg tega sem danes zgodaj zjutraj delal vaje za matematiko, ki jih bom nadaljeval takoj, ko napišem tale post do konca.

In že smo pri koncu... Neverjetno.
Samo to bi vam za konec še svetoval, da se lotite reševanja kakšne križanke ali pa morda sudokuja. Zlasti reševanje slednjih je super in te kar nekako zasvoji.

Smejte se in veliko besedujte!

1 komentar:

Klemen pravi ...

Novembrske počitnice sicer v turizmu pogosto tržijo pod imenom "krompirjeve počitnice". Ta izraz pa k nam prihaja iz skandinavskih dežel in Nemčije, kjer so otroci v tem času med počitnicami pobirali krompir.