sreda, december 27, 2006

DNAge

Najbrž ste na TV že zasledili reklamo o revolucionarnem izdelku podjetja Nivea - Nivea Visage DNAge. V reklami nam glas dobesedno zatrjuje, da se učinkovine te izjemne kreme vgradijo v DNK kožnih celic, s čimer se koža počasneje stara, izgleda lepše, je bolj zdrava... Navajam nekaj podatkov o izdelku, ki jih lahko preberemo na njihovi strani.


Za staranje kože so v 80% krivi zunanji vplivi, kot so prehrana, način življenja, onesnaženost ter izpostavljenost UV sevanju, ki vodijo do poškodb v samem jedru celice – v DNK.

DNK je osnova vsakega procesa obnove celic, zato je njena neokrnjenost odločilnega pomena za zdravo kožo mladostnega videza. S starostjo naravna sposobnost obnavljanja DNK upade in kopičiti se začnejo celične poškodbe.

Koža je manj čvrsta, obstoječe gube se poglobijo, pojavijo se nove – obraz izgubi mladostne poteze.

Vodilni znanstveniki v laboratorijih NIVEA so razvili inovativni sistem anti-age nege, ki obsega dnevno in nočno nego ter nego za okrog oči z izjemnim pomlajevalnim učinkom:

NIVEA VISAGE DNAge Cell Renewal pomladi kožo v samem celičnem jedru.

Edinstvena formula, ki je prijavljena za patent, vsebuje učinkovito kombinacijo celično aktivne folne kisline in kreatina, ki intenzivno spodbujta obnavljanje celic od znotraj. Redna uporaba izdelkov ščiti celično DNK pred poškodbami, ki jih povzročajo zunanji dejavniki.

NIVEA VISAGE DNAge dnevna nega za pomlajen videz kože

Rezultat:

Koža je opazno bolj čvrsta.
Obstoječe gube se vidno zmanjšajo.

Bolj gladka in pomlajena koža!

Kompatibilnost s kožo je dermatološko dokazana.


Upam, da je vsakemu laiku jasno, da posegati v DNK človeka ni preprosto, sploh pa to ni mogoče (vsaj močno sem prepričan v to) pri odraslem človeku. Posegi v dedni material se seveda že izvajajo na stopnji zarodka (pri živalih in tudi pri ljudeh), pri odraslih ljudeh se s posegi v dedno zasnovo celic zdravijo določene bolezni. Nikakor pa to ne more veljati za preprosto kremo za vlaženje (in "pomlajevanje") kože.

Želim poudariti, da nas propaganda vedno bolj zavaja, da na račun nevednoti ljudi, mnogi vplivneži služijo, da smo ljudje pravzaprav velikokrat izkoriščeni, čeprav se tega ne zavedamo... Želim le, da bi bili vsi vsaj malo kritični do vsega, kar slišite na radiu, vidite na televiziji, najdete na internetu, preberete na jumbo-plakatih...

Ni komentarjev: